HrvatskiEnglishDeutsch

Duško Šibl

Duško Šibl rođen je 1951. godine u Zagrebu. Godine 1977. diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu grupu komparativne književnosti i povijest umjetnosti.

U Londonu završava studij slikarstva na Byam Shaw School of Art 1982. godine, a 1986. magistrira na glasovitom Royal College of Art.

Šibl od 1982. samostalno izlaže i sudjeluje na važnim skupnim izložbama u domovini i Europi. Osobite uspjehe u međunarodnom umjetničkom svijetu postiže 1985.g. kad mu vodeća londonska publikacija s izložbama i galerijama za srpanj na naslovnoj stranici objavljuje reprodukciju tempere Bez naslova, te kad su mu dva rada uvrštena u glasoviti Pirellijev kalendar za 1986.g.

Iste je godine imao vrlo zapaženi nastup u okviru Drugog internacionalnog sajma suvremene umjetnosti u londonskoj "Olympia Exhibition Hall" i prvu veću monografsku izložbu u domovini, u zagrebačkoj Galeriji Forum.

Od prve samostalne izložbe koju je priredio u Dubrovniku 1988.g. Šibl je tamo izlagao gotovo svake godine. Godine 1996. izlaže u Galeriji Forum 25 radova u ulju, pastelu i ugljenu.

Već sljedeće godine u dubrovačkoj Galeriji Kazališta Marin Držić izložio je pastele i crteže u ugljenu iz ciklusa Tijela u pokretu.

Živi i radi na tri adrese u Zagrebu, Londonu i Dubrovniku.

Povratak